Vi kigger på de største RPG’er i 2023

For nylig kiggede vi nærmere på årets kommende bilspil via en artikel, som du stadig kan læse for at danne dig et overblik over hvad der rør på sig i den genre. Men hvad nu hvis du er en hund for rollespil, RPG’er, hvor indlevelse, karakteropbygning og historiefortælling er alt? Ja, så fortsætter vi med endnu en liste herunder, hvor du finder årets største.

Wo Long: Fallen Dynasty

Udgivelse: Marts / Platform: Multiformat

Der er overraskende få spil, der udforsker den rige og omfattende kinesiske mytologi, men i det kommende Wo Long: Fallen Dynasty får vi mulighed for at gøre netop det. Spillet er udviklet af Team Ninja’s Nioh-bande, hvilket giver en indikation af, hvilket slags action-RPG vi kan forvente. Vi bliver blandt andet lovet rig mulighed for at skabe din egen protagonist, som du kan udforme på den måde, der passer bedst til din spillestil. Som prikken over i’et er der også understøttelse af co-op, så I kan udforske den tilsyneladende gigantiske spilverden sammen, og det er inkluderet i Game Pass lige fra lanceringsdagen.

Octopath Traveler II

Udgivelse: Februar / Platform: Multiformat

Octopath Traveler stormede ind på scenen i 2018. For alle der synes, at Square Enix er gået for langt med deres pixelrollespil, der nu mest er action-titler, føltes det befriende at se at der stadig er magi tilbage, når de ønsker at udforske den. Og i stedet for at forsøge at genopfinde hjulet igen, vender de tilbage i denne måned med en efterfølger i en mere klassisk stil, det vil sige et eventyr, der følger i forgængerens fodspor og byder på mere af det, der allerede var godt, komplet med den helt rigtige mængde af nytænkning.

Final Fantasy XVI

Udgivelse: Juni / Platform: PlayStation 5

Vi elsker Final Fantasy-serien og har spillet stort set alt, hvad den har at byde på. Derfor skal vi selvfølgelig også spille Final Fantasy XVI, som forhåbentlig vil overraske os positivt og byde på et episk eventyr på trods af tilsyneladende forældet grafik og en kedelig præsentation.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Udgivelse: 2023 / Platform: Multiformat

Folk tiggede og bad i årevis om at Konami skulle lave et nyt Suikoden. Men Konami nægtede (de nægtede at lave nogen spil overhovedet). Efter at have set hvor godt Castlevania-legenden Koji Igarashi klarede sig med sin åndelige Castlevania: Symphony of the Night-efterfølger Bloodstained: Ritual of the Night på Kickstarter, besluttede Suikoden-hovederne at gøre det samme. Og det var tilsyneladende en genistreg, for Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes indsamlede vanvittigt mange penge, og ud fra det, vi har set af eventyret, ser det ud til at blive ligefrem kriminelt godt. Hvis du har savnet episke eventyr og muligheden for at skabe din egen gruppe ud fra et stort ensemble, så er det nok det her, du skal gå efter.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Udgivelse: 2023 / Platform: Multiformat

Det gik bestemt ikke godt for CD Projekt Red med Cyberpunk 2077, det eneste spil vi kender til, der blev guld værd og efterfølgende blev forsinket og udgivet i en forfærdelig tilstand. Det tog dem næsten to år at bringe det originale spil op til standard, og i dag er Cyberpunk 2077 ganske underholdende, og rundt om hjørnet venter Phantom Liberty-udvidelsen, som ifølge udviklerne er den største DLC de nogensinde har lavet – hvilket igen betyder mere omfattende end The Witcher 3: Wild Hunt’s add-ons. Kort sagt; større end de fleste moderne spil, og med al den kritik CD Projekt Red har fået og deres ønske om at råde bod, kan vi med rimelighed forvente noget pokkers spektakulært.

Baldur’s Gate III

Udgivelse: August / Platform: PC

Det føles som om, at hypen omkring Baldur’s Gate III er aftaget en smule som et direkte resultat af, at det faktisk har været tilgængeligt via Early Access siden 2020, men det er svært at ignorere det mægtige og nærmest uvirkelige faktum, at det 23 år gamle Baldur’s Gate II (et af de bedste rollespil gennem tiderne!) får en efterfølger i år. Til august er det tid til lancering, og endnu en gang er det tid til at udforske fantasiverdenen, denne gang med et kampsystem baseret på D&D’s 5th Edition. Early Access-versionen er gradvist blevet forbedret takket være spillernes feedback, og alt tyder på, at udvikleren Larian Studios har en rigtig godbid i vente.

Lies of P

Udgivelse: 2023 / Platform: Multiformat

Der har været utrolig meget Pinocchio på det seneste, især i film, og i år fortsætter tendensen med Lies of P. Det er et spil, der blev enormt hypet efter den første trailer i 2021, og som byder på en meget mørkere version af den klassiske fortælling, end vi er vant til. Her skal Pinocchio lede efter den forsvundne Geppetto i byen Krant, og bliver også tvunget til at lyve, hvilket har yderligere konsekvenser for historien – som du i høj grad selv kan påvirke. Lies of P byder på masser af udforskning, tilsyneladende fin action og en forhåbentligt tilsvarende genial historie. Et utroligt lovende eventyr, der også er inkluderet fra dag et med Game Pass.

Diablo IV

Udgivelse: Juni / Platform: Multiformat

Vores første bekendtskab med Diablo var da vi gik ind i et klasseværelse i computerundervisningen i gymnasiet. Der var helt stille, og det eneste, man kunne høre, var lyden af en hel masse maracas. Noget, der ved nærmere eftersyn viste sig at være en hel computerklasse, der spillede Diablo og klikkede som en gal på museknapper. Og kærligheden har varet lige siden. Diablo kombinerer action og loot i et vidunderligt gameplay loop og et design i topklasse, der aldrig bliver kedeligt. At begynde et nyt eventyr i Diablo IV i juni vil uden tvivl være et af årets højdepunkter.

Final Fantasy VII: Rebirth

Release: Vinter / Platform: PlayStation 5

Vi vil være ærlige og sige, at vi ikke tror, at det bliver udgivet i år. Officielt kommer det dog til vinter, hvilket kan være sidst i 2023 eller først i 2024. Vi håber på førstnævnte, selv om vi faktisk ikke var helt solgt på action-opsætningen i Final Fantasy VII: Remake (nej, vi syntes ikke, at strategidelen var godt lavet), men det er sådan set ligegyldigt. Final Fantasy VII er en af de bedste spiloplevelser til dato, og alene tanken om at hænge ud med Cloud og de andre helte igen er faktisk nok til en plads her.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Release: Maj / Platform: Switch

Selvfølgelig kan vi diskutere om The Legend of Zelda er et rollespil eller ej, men svaret må rimeligvis være, at nogle dele er – andre er ikke. Blandt rollespillene finder vi The Legend of Zelda II: The Adventure of Link og The Legend of Zelda: Breath of the Wild, samt selvfølgelig det kommende The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Og når man tænker på hvor forfærdelig god forgængeren var, er det faktisk nok, hvis dette spil er bare halvt så godt, til at passe ind i denne artikel. Men… vores forventninger er meget højere end det, og vi tror, at dette eventyr bliver mindst lige så godt som sin forgænger og en solid kandidat til Game of the Year samt et af Links mest imponerende eventyr til dato.

Starfield

Release: Sommer / Platform: PC & Xbox

Det er lidt surrealistisk, at Bethesdas første nye spilserie i over 25 år næsten er her, og at det er deres største titel til dato. Det er blevet beskrevet som en Han Solo-simulator, Skyrim i rummet og NASA-punk, hvilket selvfølgelig alt sammen lyder næsten for godt til at være sandt. Vi bliver lovet masser af planeter (både beboede og helt øde), muligheder for at skabe dit eget liv blandt stjernerne, action i rummet, enorme mængder af sidequests, utrolige indstillingsmuligheder og hvad mere er; alt dette synes at være pakket ind i virkelig fed grafik. Da Bethesda nu sover med Microsofts tegnebog under puden, er der ingen grund til at forhaste eventyret, som altså har fået den nødvendige udviklingstid, og det tyder på, at vi kan se frem til noget helt særligt, når det får premiere. Det er også inkluderet med Game Pass fra dag ét, som for at gøre det hele endnu en smule bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *