Rapport: Disneys overtagelse af FOX har ikke været en god forretning

For omtrent fire år siden købte Disney 21st Century FOX, eller bare FOX, og dengang blev handlen vurderet til at være omtrent $71.3 milliarder værd. Til sammenligning betalte Microsoft omtrent 10% af det beløb for hele Bethesda.

Dengang var ræsonnementet bag at Disney ønskede adgang til en række IP’er der ræsonnerede bedre hos voksne biografgængere, såsom Alien, Avatar og Planet of the Apes, men selvom at Avatar: The Way of Water er en massiv succes, så vurderes handlen samlet set til at være en fiasko – indtil videre.

Det siger en ny rapport ovre hos The Wrap i hvert fald, der estimerer at Disney har generobret godt 37% ($26 milliarder) af den samlede omkostning ved at købe FOX, som efterlader os med $45 milliarder.

Analysen bag lader til at hentyde, at Disney vil fokusere mere på blockbustere ovre hos FOX for nu, men de har dog spændende film på tegnebrættet i form af Taika Waititis Next Goal Wins, Gareth Edwards’ True Love og naturligvis mere Avatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *