Holger Rune banker ond schweizisk ånd og er i kvartfinalen

I 2022 tabte Holger Rune to gange til Marc-Andrea Hüsler, men torsdag fik det danske tennistalent skovlen under den servestærke schweizer.

I ATP 250-turneringen Open Sud de France i Montpellier vandt Holger Rune med 7-6, 6-4 i ottendedelsfinalen.

Første sæt var utrolig tæt og blev, som cifrene antyder, afgjort i tiebreak. I andet sæt havde Rune fundet melodien og overlod intet til tilfældighederne.

Holger Rune er dermed klar til kvartfinalen, hvor han skal møde enten Nikoloz Basilashvili fra Georgien eller franske Gregoire Barrere.

Uanset hvad vil danskeren være favorit. Han er således topseedet i den franske turnering.

Holger Rune havde inden torsdagens kamp aldrig vundet et sæt over 26-årige Marc-Andrea Hüsler, som er nummer 49 på verdensranglisten.

Første sæt blev da også én lang armlægning.

Begge spillere var særdeles skarpe i deres egne servepartier, og det var svært at se, hvem der skulle trække det længste strå.

Ved stillingen 5-5 blev Holger Rune presset af to breakbolde, men Hüsler lavede to fejl, og det reddede danskeren. I stedet for schweizisk brud servede Rune partiet i hus, og så skulle sættet afgøres i tiebreak.

Også her blev det utrolig tæt, men til sidst afgjorde Rune det med en flugter helt fremme ved nettet.

I andet sæt var der ikke så meget at rafle om.

Holger Rune havde fundet nøglen til at dirke den genstridige schweizer op. Danskeren var overlegen og udspillede Hüsler, som meget tydeligt mistede troen på tingene.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *