Enhedslisten forlader forhandlinger om inflationshjælp

Enhedslisten forlader torsdag forhandlingerne i Finansministeriet om inflationshjælp.

Partiet mener, at regeringen begår et “klokkeklart løftebrud”, når det gælder det særlige børnetilskud, der udløber 1. marts.

– Vi har prøvet i forhandlingerne at få en garanti for, at de familier ikke blev ladt i stikken. Det er noget, Mette Frederiksen tidligere har lovet ikke ville ske, men vi kan ikke få den garanti. Derfor kan vi ikke se os selv i denne her aftale, siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted.

Fra 1. marts er det slut med at modtage et midlertidigt børnetilskud på mellem 500 og 700 kroner for forældre på eksempelvis kontanthjælp eller integrationsydelse.

Før valget havde Socialdemokratiet sammen med det daværende parlamentariske grundlag ellers aftalt at forlænge det. Men det droppede Socialdemokratiet efterfølgende.

I stedet blev de 300 millioner kroner, som var afsat til det midlertidige børnetilskud, lagt over i en pulje, der er en del af regeringens udspil til inflationshjælp.

– De penge har vi kæmpet for skulle komme tilbage til dem. Det var ligesom et minimum, at der ikke var nogle fattige familier, der skulle blive endnu fattigere, siger Dragsted.

– Der kan vi ikke få nogen garanti for, at de penge når ud til de familier, som 1. marts mister det børnetilskud.

Enhedslisten mener, at regeringen har lagt for få penge på bordet i forhandlingerne.

Ud over det manglende børnetilskud savner Enhedslisten også mere hjælp til førtidspensionister, arbejdsløse og studerende.

– Når der er så få penge på bordet i de her forhandlinger, er det fordi, regeringen ikke har været villig til at bruge den mulighed, som den har fået i EU, for at beskatte de energi-, olie- og gasselskaber, som har tjent milliarder på denne her inflation, siger Dragsted.

Samlet har regeringen afsat 2,3 milliarder kroner til forhandlingerne.

Blandt andet ønsker regeringen, at ældre, som modtager ældrecheck, skal have yderligere 5000 kroner skattefrit.

Tidligere har det lydt fra Enhedslisten og SF, at regeringen har haft som mål at lande en aftale om inflationshjælp inden udgangen af denne uge.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *