Regeringen vil afskaffe modregning af løn i folkepension

Fremover vil en lønindkomst ikke gøre seniorers folkepension mindre.

Regeringen vil fremsætte et lovforslag, der afskaffer den modregning, der hidtil har været i folkepensionen som følge af arbejdsindtægt.

Det fortæller beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

– Det handler både om, at den enkelte, som gerne vil fortsætte med at arbejde i et eller andet omfang, skal kunne mærke det økonomisk.

– Og det handler om, at vi som samfund har gavn af, at der er flere seniorer, der har lyst til at have en tilknytning til arbejdsmarkedet, siger hun.

Forslaget vil koste omkring 450 millioner kroner og øge det strukturelle arbejdsudbud med 1050 personer ifølge Beskæftigelsesministeriet.

Selv om loven endnu ikke er vedtaget, kan pensionisterne allerede nu glæde sig over, at lønnen i princippet ikke bliver modregnet deres folkepension.

Loven vil nemlig have virkning fra januar 2024 med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år.

I begyndelsen af 2022 indgik et flertal i Folketinget en aftale, hvor lovforslaget indgik. Men det nåede ikke at blive fremsat før valget, og er derfor endnu ikke blevet vedtaget.

Da regeringen i januar præsenterede sit foreløbige lovkatalog, måtte en del af landets pensionister lede forgæves efter den lov, der ville give dem flere penge mellem hænderne.

Ifølge Ane Halsboe-Jørgensen skyldes det, at man har måttet gennemgå hele aftalen for at se, hvilke dele alle tre regeringspartier – Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne – er enige om.

– Det er et dyrt lovforslag, og derfor skal pengene jo også passe. De tre partier skal kunne se sig selv i hele pakken. Det her forslag er regeringens partier enige om skal køre videre, siger hun.

Hos Ældre Sagen kalder man det en “rigtig god nyhed”, at lovforslaget nu bliver fremsat.

– Modregningen har betydet, at man blev straffet, når man ydede en indsats. Det er klart en økonomisk gulerod, at der er frit lejde, siger Michael Teit Nielsen, der er vicedirektør i Ældre Sagen.

– Så skal man ikke bekymre sig om, hvad det kommer til at koste, hvis man arbejder mere.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *