Nyt Harry Potter-spil betager anmeldere og slår seerrekord

Et længe ventet konsol- og computerspil, der foregår i Harry Potter-universet, får varme ord med på vejen af en lang række anmeldere.

Det står klart, efter at flere spilmedier har prøvet spillet de seneste dage.

Spillet, der hedder “Hogwarts: Legacy”, er blandt andet blevet anmeldt af det danske kulturmedie Soundvenue. Her får spillet fem ud af seks stjerner og kaldes for “det ultimative Harry Potter-eventyr”.

“Hogwarts: Legacy” foregår på skolen Hogwarts, som er kendt fra de storsælgende bøger og film om troldmanden Harry Potter.

Også spilmediet IGN har anmeldt det imødesete spil.

– På stort set alle måder er “Hogwarts: Legacy” det Harry Potter-spil, som jeg altid har haft lyst til at spille, lyder det i anmeldelsen.

IGN giver spillet en score på ni ud af ti.

Avisen Financial Times kvitterer med fire ud af fem stjerner og kalder spillet for et skridt fremad for Harry Potter. Det lyder desuden, at spillet vil glæde universets tilhængere – medmindre de vælger at boykotte det.

Optakten til spillets udgivelse har således ikke været helt uden kontroverser.

Mange har nemlig rettet kritik mod den britiske forfatter J.K. Rowling, der står bag bøgerne om Harry Potter. Hun har på sociale medier tidligere ytret sig på måder, som nogle har tolket som værende transfobiske.

Men trods kritik af forfatteren har interessen for det nye spil været stor.

Det er blandt andet blevet understreget af, at spillet har slået seerrekord på streamingtjenesten Twitch, hvor man kan se andre personer spille spil.

Spilmediet Insider Gaming skriver, at 1,3 millioner personer på et tidspunkt fulgte med i “Hogwarts: Legacy”. Det er rekord på streamingtjenesten for et spil, hvor der kun er en enkelt person, der styrer.

“Hogwarts: Legacy” udkommer officielt på fredag, men man kan allerede nu købe sig adgang til at få det en smule tidligere.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *