Uvejr lammer redningsarbejde i Tyrkiet og Syrien

Det voldsomme vejr i Tyrkiet vanskeliggør redningsarbejdet efter jordskælvet mandag. Det er både snestorm og frostgrader, der gør det svært.

Jordskælvet ramte natten til mandag det østlige Tyrkiet og Syrien.

Mens redningsarbejdere kæmper for at finde overlevende i murbrokkerne, raser en snestorm i området, siger vidner.

– Flyene fra Istanbul og Ankara til det østlige Tyrkiet er blevet aflyst på grund af blæst, regn og sne i Istanbul og kraftig sne i Ankara, siger Sinem Koseoglu, korrespondent på det arabiske medie Al-Jazeera i Istanbul.

– Så vi kan ikke nemt få adgang til de berørte områder.

Jordskælvet ramte nær millionbyen Gaziantep.

Den lokale vejrudsigt viser, at der i de kommende dage forsat vil være dårligt vejr i området. Det sætter redningsarbejdet voldsomt under pres, da det fryser mellem fem til ti grader om natten.

– Vores kolleger og venner i området siger, at de er udenfor i kulden, og at de er bange for at gå ind i deres bygninger, siger Sinem Koseoglu.

Også Syrien er ramt af kraftigt vejr, skriver Reuters.

Her har det kolde vintervejr også tilføjet endnu en udfordring for redningsarbejderne. Flere steder arbejder de i minusgrader og kraftig regn.

En talsmand fra FN’s kontor for koordinering af humanitære anliggender, OCHA, oplyser til Reuters, at de forventer, at tabstallene vil stige, da mange mennesker er fastklemt under murbrokkerne, og at indsatsen er hæmmet af hårde vejrforhold.

Dødstallet i Tyrkiet er nu steget til 1014, hvilket betyder, at det samlede dødstal efter jordskælvet i Syrien og Tyrkiet stiger til 1574, oplyser Reuters.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *