Danskerne sender 100 millioner til verdens sårbare børn

Ved Danmarks Indsamling er der blevet indsamlet 100.009.254 kroner til verdens sårbare børn.

Det står klart, efter at indsamlingsshowet lørdag aften er løbet af stablen på Værket i Randers.

– Hele holdet bag Danmarks Indsamling – de 12 humanitære organisationer og DR – er ovenud lykkelige for det resultat, vi har fået i år, siger Mulle Juul Korsholm, der er formand for Danmarks Indsamling.

– Det er så rørende at se, at selv om det også er hårdt i Danmark i øjeblikket for mange danskere, så er der ikke mangel på generøsitet over for mennesker i nød. Danskerne er måske godt klar over, at andre har det endnu sværere i øjeblikket.

Ikke kun ved showet lørdag aften er der samlet penge ind. Også aktiviteter rundt omkring i landet i løbet af januar har bidraget til, at der er blevet indsamlet over 100 millioner kroner.

– Mange danskere har løbet, bagt, gået, samlet pant, spillet håndbold og gennemført en masse andre aktiviteter for at samle penge ind, skriver Danmarks Indsamling i en pressemeddelelse.

Donationerne går til verdens sårbare børn, som blandt andet er ramt af global økonomisk nedgang, energi-, fødevare- og klimakrise samt efterveerne af coronapandemien.

Det resulterer for flere blandt andet i underernæring, at de tvinges ud i ekstrem fattigdom og børnearbejde eller bliver drevet på flugt.

Danmarks Indsamling 2023 blev sendt live på DR1. Det indsamlede beløb går til 12 udviklingsprojekter i 15 lande over hele verden.

Sidste år blev der indsamlet 101.087.510 kroner til “coronakrisens børn”.

– Vi har lavet Danmarks Indsamling igennem 17 år, og indsamlingsresultatet har varieret fra år til år, hvilket også har noget at gøre med de kriser, der har været fokus på, siger Mulle Juul Korsholm.

– Det år, hvor der blev samlet mest ind, var i 2010, hvor der var et forfærdeligt jordskælv i Haiti. Der samlede vi 130 millioner kroner ind, men det var historisk højt. Så 100 millioner er sindssygt flot og virkelig vigtigt for verdens sårbare børn.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *