To dræbte briter er udleveret til Ukraine af russerne

Ligene af to briter, som blev dræbt i det østlige Ukraine i januar, da de hjalp med at evakuere folk fra områder med hårde kampe, er blevet udleveret til de ukrainske myndigheder af russerne.

Det rapporterer britiske medier.

Det drejer sig ifølge Sky News om Chris Parry og Andrew Bagshaw, som blev meldt savnet 7. januar – en uges tid før lejesoldater fra den russiske Wagner-gruppe tog kontrol over Soledar.

Den 28-årige Chris Parry, og den 47-årige Andrew Bagshaw blev angiveligt dræbt, da en granat ramte deres køretøj.

Deres lig er blevet udleveret i forbindelse med en fangeudveksling, som omfattede 116 ukrainere til Kyiv og 63 russere eller prorussiske ukrainere til Rusland.

Wagner-gruppens øverste leder, Jevgenij Prigozjin, som er tæt på Ruslands præsident, Vladimir Putin, fremviste 12. januar de to savnede briters pas på det sociale medie Telegram.

Parrys familie hylder i en erklæring briternes indsats i Ukraine.

– Han blev trukket til Ukraine i landets mørkeste periode i marts – kort efter den russiske invasion. Han hjalp de allermest trængende og reddede over 400 liv samt mange forladte dyr, hedder det.

Den britiske premierminister, Rishi Sunak, har lørdag talt med den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj. De enedes om, at det har stor betydning, at det internationale samfund optrapper dets hjælp til Ukraine.

– Premierministeren siger, at han har fokus på at sikre, at britiske våben og britisk udstyr når frem til fronten så hurtigt som muligt, står der i en erklæring fra Sunaks kontor.

– Begge ledere er enige om, at det er afgørende, at internationale partnere accelerer den militære støtte til Ukraine for at hjælpe med at udnytte muligheden for at presse de russiske styrker tilbage, lyder det videre.

/ritzau/AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *