Rune overvinder chok og sikrer dansk Davis Cup-oprykning

Danmarks tennislandshold er klar til at tørne ud på næsthøjeste niveau i Davis Cup, World Group I, til september.

Lørdag eftermiddag sikrede Holger Rune den danske oprykning med sin tredje sejr i denne weekends dyst mod Indien, og med føringen på 3-1 kan holdkaptajn Frederik Løchtes mandskab ikke længere hentes.

Efter at have vundet doublen med en pragtpræstation i samarbejde med Johannes Ingildsen tidligere lørdag, måtte Rune kæmpe mere end forventet mod Sumit Nagal, der blot rangerer som verdens nummer 506.

Nagal havde Rune i tovene i første sæt, men danskeren kom tilbage og vandt med cifrene 7-5, 6-3.

Rune kom planmæssigt godt fra start med et rent servegennembrud og føring på 2-0, men derefter var han nærmest ikke til at kende i syv-otte partier.

Først fulgte et ufokuseret dansk parti med to dobbeltfejl, der medvirkede til indisk servegennembrud.

Nagal tog medvinden ind i de næste partier, hvor han spillede ganske fin tennis og viste, hvorfor han tidligere i karrieren har været oppe af snuse til top-100.

Han havde endda tre muligheder for at bryde Rune for anden gang i træk, men Rune afværgede ved at vinde de næste fem bolde.

Alligevel fortsatte danskeren med at være en anelse rystet. Han havde svært ved at sætte sig igennem kontinuerligt og lavede mange uprovokerede fejl. Nogle gange gik bolden omkring en meter ud.

Også ved 3-3 var Rune i besværligheder i egen serv, og i partiet efter gik det galt med inderens brud til 5-4. I det næste parti spillede Nagal sig til to sætbolde, men Rune kæmpede sig tilbage og udlignede til 5-5.

Rune fokuserede på at holde boldene i gang, og på den måde fik han inderen til at begå fejlene. Det gav Rune frigjortheden tilbage, og med fornyet selvtillid lukkede han sættet med endnu et brud til 7-5.

Nu var den gamle Rune tilbage, og han fik arenaen til at koge med et par vinderslag, som han selv måtte smile stolt af.

Nemt blev det dog aldrig mod Nagal, der kæmpede til det sidste for at skabe sensation.

Da Rune kunne serve sejren hjem, vandt inderen de første to bolde i partiet, men Rune vandt de fire næste bolde og satte punktum med et servees.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *