Mattias Skjelmose tager etapesejr og føring i Frankrig

Der var dansk succes i det franske etapeløb Etoile de Besseges lørdag.

Her vandt Mattias Skjelmose Jensen nemlig, da 4. etape sluttede på toppen af den stejle stigning Le Mont Bouquet.

Skjelmose, der er holdkammerat med Mads Pedersen på Trek-holdet, sad til sidst sammen med Neilson Powless fra EF-holdet, og på de sidste meter blev amerikaneren sat til vægs efter en stærk dansk acceleration.

Ud over etapesejren overtager Skjelmose også løbets førertrøje, inden det afsluttes søndag med en 10,6 kilometer lang enkeltstart.

Danskeren kommer til at gå ind til den med en føring på fire sekunder til Neilson Powless.

– Jeg tror, det er den bedste situation for mig at være i. Jeg er virkelig motiveret efter i dag (lørdag, red.), og jeg vil bare gerne gøre det færdigt, så jeg kan betale gutterne tilbage for alt deres arbejde, siger Skjelmose efter etapen ifølge netmediet feltet.dk.

Mads Pedersen havde også en aktie i Skjelmoses sejr lørdag.

Eksverdensmesteren førte således favoritgruppen hen til foden af Le Mont Bouquet og fik gjort nogle af Skjelmoses konkurrenter en smule møre med et hårdt tempo.

Da Pedersen slog ud, var det Skjelmoses opgave at gøre arbejdet færdigt. Neilson Powless stak af fra gruppen, der blev mindre og mindre.

2,5 kilometer fra mål kørte Skjelmose så væk i jagten på amerikaneren. Ingen kunne følge med danskeren, der med 1,5 kilometer til mål indhentede Powless.

Skjelmose prøvede indledningsvist at køre fra Powless, men opgav. De to fulgtes derfor længe ad, indtil danskeren lidt over 100 meter fra mål – lige inden et skarpt sving – angreb.

Powless prøvede at hænge på, men danskeren var kommet for langt frem, og Skjelmose kunne køre over målstregen med knyttede næver.

Sejren er Skjelmoses blot tredje i karrieren.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *