Løchte ser grand slam-potentiale i Danmarks næstbedste

Ser man på herrernes verdensrangliste i tennis, er der langt fra Danmarks bedste til næstbedste.

Holger Rune ligger nummer 9, mens August Holmgren rangerer som nummer 484, når de fredag spiller singlerne i Danmarks Davis Cup-kamp mod Indien i Hillerød.

Men det kan der snart blive lavet om på, vurderer Dammarks holdkaptajn, Frederik Løchte Nielsen.

Den 24-årige Holmgren har først lige kastet sig ud i livet som professionel efter fem år som collegespiller i USA.

– Det er en meget spændende tid for August, der stadig er ved at finde sig til rette som professionel. Han har gode forudsætninger, det kan man også se på hans collegeresultater. Han har gode år foran sig, siger Frederik Løchte.

– Lige nu har han niveau til at spille Challenger-turneringer (næsthøjeste niveau, red.), men han har helt klart potentiale til at spille ATP-turneringer og grand slam-turneringer, som også er hans ambition. Han har tilpas vilje og kvalitet til at nå det.

I første omgang har August Holmgren fokus på at samle point nok til at gå direkte ind i Challenger-turneringer.

– Lige nu ligger jeg på grænsen, hvilket ikke er ideelt. Men jeg håber at kunne rykke mig en del den næste tid, da jeg ikke har point at forsvare.

– Planen er at spille cirka 25 turneringer om året for at give mig selv den bedste chance for at samle nok point, siger August Holmgren.

Han nyder den ekstra opmærksomhed i Davis Cup-ugen, som Holger Runes comeback har givet. Og suger til sig fra den 19-årige verdensstjerne.

– Både for mig og de andre på holdet er det meget motiverende at spille med en af de bedste i verden. På træningsbanen får vi udstillet vores svagheder og kan se, hvad vi skal blive bedre til, hvis vi skal op på det niveau, vi ønsker.

– Selv kigger jeg meget på nogle strategiske ting. På den måde er hans tilstedeværelse både godt for os andre individuelt, men også for holdet, påpeger Holmgren.

Han spiller fredag kamp nummer to i Davis Cup mod Sumit Nagal. Forinden har Holger Rune lagt for mod Yuki Bhambri klokken 16.

Hvis Danmark slår Indien i bedst af fem holdkampen og derefter vinder sine to næste opgør, er Løchtes mandskab blandt verdens bedste nationer, der tørner sammen ved Davis Cup Finals i 2024.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *