Holger Rune håber at vinde Davis Cup-trofæ til Danmark

Når Holger Rune fredag klokken 16 slår Davis Cup-kampen mod Indien i gang, er det hans første optræden på tennislandsholdet i næsten tre år.

I den seneste årrække har det været kutyme, at de største stjerner generelt ikke prioriterer Davis Cup så højt, men Rune, der er verdens nummer ni, håber at finde plads i kalenderen til at stille op.

– Hvis det ligger til det, vil jeg gerne spille, for jeg vil gerne vinde Davis Cup med Danmark en dag. Vinder vi i weekenden, kommer vi endnu tættere på Davis Cup Finals. Det vil være fedt at spille om at vinde trofæet en dag, siger Holger Rune.

Vinder Danmark over Indien og derefter de næste to kampe, er Danmark klar til Davis Cup Finals med verdens bedste nationer.

Selv om Indien er en forholdsvis upåagtet modstander, er der udsolgt i Royal Stage i Hillerød, der kan rumme knap 3000 tilskuere.

Med Rune som trækpladser kan der formentlig sælges endnu flere billetter, ikke mindst hvis modstanderen også tæller profilerede navne.

– En dag kan vi måske fylde Royal Arena, siger Rune med lys i øjnene med henvisning til arenaen, der kan rumme 12.500 tilskuere til sportsbegivenheder.

Rune nyder at være samlet med landsholdet, da han er vant til at være alene med sit team på ATP-touren.

– For at være helt ærlig så tænker jeg ikke så meget på selve Davis Cup-turneringen, men mere det at være en del af en hold-event. Det er et godt koncept, når man plejer at spille turneringer uge efter uge. Fællesskabet er meget motiverende, lyder det fra Rune.

Frederik Løchte har været holdkaptajn for Danmark i tre år, men det er første gang, at han oplever så stor interesse, som det er tilfældet denne gang.

– Det er super fedt. Vi har været forberedt på det. Vi har været åbne om vores ambitioner om at lege med blandt de store, og så følger dette med. Det er en del af en proces og skaber en positivitet om dansk tennis, siger Frederik Løchte.

– Der er et helt vildt potentiale til, at Davis Cup kan få stor hype. Især hvis vi møder store nationer. Vores næste kamp kan potentielt blive mod Serbien og Novak Djokovic. Så vil der være lagt i ovnen til noget spektakulært, mener Løchte.

Rune indleder opgøret mod Indien mod Yuki Bhambri, der er nummer 571 i verden. Derefter står kamp nummer to mellem August Holmgren (nummer 484) og Sumit Nagal (nummer 506).

Lørdagen indledes med en double, inden de to sidste singler afvikles.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *