Haj dræbte 16-årig pige i australsk flod

En haj dræbte lørdag en 16-årig pige, da hun tilsyneladende sprang i en flod i det vestlige Australien for at svømme tæt på en flok delfiner.

Det oplyser embedsmænd i Sydney til nyhedsbureauet AFP. Pigen blev reddet op af vandet, men døde kort efter af sine kvæstelser fra hajangrebet, som skete i Swan River i Perth-forstaden North Fremantle.

– Vi er endnu ikke i stand til at sige præcist, hvad der skete, men hun var øjensynligt taget ud til floden sammen med en gruppe venner, siger fungerende politiinspektør i Fremantle Paul Robinson på et pressemøde.

– De havde jetski. Muligvis så de en flok delfiner i nærheden, og den unge pige hoppede i vandet for at svømme hen til dem, siger Robinson, der betegner hændelsen som “meget, meget traumatisk”.

Robinson fortæller videre, at pigens familie er fra Perth.

Ifølge eksperter er det usædvanligt, at der er hajer i den del af floden.

De nationale myndigheder har udsendt advarsler om, at besøgende i området skal udvise særlig forsigtighed i flodområdet i North Fremantle og ved dets strande.

Det er det første dødelige hajangreb i Swan River, siden en 13-årig dreng blev dræbt i januar 1923 i Perth-forstaden Claremont, viser data fra Taronga Conservation Society.

Det seneste dødelig hajangreb i en australsk flod var i 1960, da en tyrehaj på omkring 3,3 meter dræbte en snorkler i Roseville Bridge i Sydney.

I februar sidste år blev den 35-årige britiske dykkerinstruktør Simon Nellist fortæret af en haj ud for Sydneys Little Bay Beach.

I henhold til statistikker fra Sports Australia er der årligt 4,5 millioner badende i Australien og mindst 500.000 surfere.

/ritzau/AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *