Tidligere ansat på skole dømt for krænkelser af 19 piger

En 64-årig mand er fredag kendt skyldig i at have blufærdighedskrænket 19 piger i alderen 6 til 10 år, mens han var ansat på en skole i Aalborg Kommune. Han er ved Retten i Aalborg idømt ni måneders fængsel.

Det skriver TV 2 Nord.

Dommen er desuden beskrevet på rettens hjemmeside.

Der var ifølge dommen primært tale om befølinger af børnene uden på tøjet, men i enkelte tilfælde også befølinger under tøjet.

Den 64-årige er blevet frikendt for et enkelt forhold om voldtægt af et barn under 12 år ved andet seksuelt forhold end samleje.

Derfor er dommen også noget mildere end sagens anklager havde håbet på. Anklageren gik efter en dom på halvandet års fængsel.

Ud over at være idømt ni måneders fængsel, må den 64-årige ikke arbejde med børn i en periode på fem år. Han skal desuden betale erstatninger i størrelsen 5000 til 12.000 kroner til de enkelte ofre.

Retten mente, at det var skærpende, at børnene havde et tillidsforhold til manden, som ifølge TV 2 Nord var meget vellidt af tidligere kolleger.

Og netop det, at han var vellidt og havde et godt forhold til børnene, gjorde, at han var i stand til at krænke de mange børn. Det sagde sagens anklager, Mette Bendix, under sin procedure i retssagen onsdag.

– Man kan se på pigerne, at de sidder i en knibe, med en mand de rigtig godt kan lide, sagde hun ifølge TV 2 Nord.

Sagen begyndte i sommeren 2022, hvor skolen havde fået tre henvendelser fra forældre til børn på skolen om medarbejderen.

Manglende reaktion på forældrenes henvendelser betød, at lederen på den pågældende skole senere samme år forlod sin post.

Den overordnede chef for skoleområdet i Aalborg Kommune, Mads Rune Jørgensen, fortæller i en mail til TV 2 Nord, at sagen stadig berører flere elever og medarbejdere på skolen.

– De elever, som stod frem og fortalte om deres oplevelser, skal være stolte af det mod, det krævede at stå frem.

– Det er på grund af dem, at vi politianmeldte og nu har en domsafsigelse, skriver Mads Rune Jørgensen til mediet.

Den 64-årige mand nægter sig skyldig og har anket dommen til frifindelse.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *