Rune om vildt slag: Nok et af mine bedste nogensinde

Holger Rune var det store trækplaster, da der fredag var udsolgt i Royal Stage i Hillerød til Davis Cup-kampen mellem Danmark og Indien, og den danske stjerne fik da også vist, hvorfor han er så populær.

På vej mod den meget sikre åbningssejr vandt han en bold, hvor han undervejs slog en såkaldt “tweener”. Det er begrebet for at slå bolden mellem egne ben med ryggen til banen.

Det udløste enorm jubel på tilskuerpladserne.

– Det var en helt vanvittig god “tweener”, nok en af de bedste jeg nogensinde har slået. Jeg havde god energi, og adrenalinen kørte, så det var nok derfor, jeg ramte den så godt.

– Det var vanvittigt fedt at spille foran et dansk publikum. Der var virkelig god opbakning og energi, siger Holger Rune på pressemødet efter fredagens kampe.

August Holmgren kunne ikke følge op på Runes sejr, og derfor er stillingen 1-1 inden lørdagens tre kampe.

Rune er storfavorit til at vinde sin single, men der spekuleres i, om Rune også skal hjælpe Danmark til sejr i lørdagens indledende double, selv om Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard ved torsdagens lodtrækning blev præsenteret som konstellationen.

Direkte adspurgt om han skal spille double, svarer Rune “måske” med et grin.

– Det må tiden vise. Jeg har det godt med at spille double og har spillet godt i de turneringer, jeg har stillet op i. Jeg spillede også meget double som junior, faktisk sammen med Elmer (Møller, der er reserve i truppen, red.).

Holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen har endnu ikke lagt sig endeligt fast på lørdagens doublekonstellation.

– Nu skal vi lige have slugt dagens kampe og se, hvordan spillerne har det, og så angriber vi dagen i morgen, siger Løchte.

Han var tilfreds med fredagens præstationer, også selv om at Holmgren tabte i tre sæt efter at have vundet første sæt.

– Hans indsats var forbilledlig. Han er en spiller, der går efter sine slag for at vinde. Nogle gange går det godt, andre gange mindre godt.

– Han kunne have spillet bedre, men det er også svært at spille foran en fyldt hal og direkte på DR, når man så gerne vil vinde. Men alligevel holdt han sig til planen, roser Løchte.

Holmgren erkender, at der var nervøsitet i den vigtige kamp, hvor han i de to sidste sæt lavede en del fejl.

– Jeg er ikke utilfreds med min indsats, men kun resultatet af nogle af mine slag.

– Kampen startede på mine præmisser, men jeg synes, at det var hans fortjeneste, at kampen ændrede sig. Han blev ved med at få en bold mere tilbage, siger August Holmgren.

Lørdagens program begynder klokken 12.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *