Røde partier: Børnefamilier mister penge med regeringens hjælp

Efter at have været til forhandlinger i Finansministeriet denne uge om den varslede inflationshjælp er kritikken hård fra Enhedslisten og SF.

De to partier kalder regeringens foreslåede hjælp til udsatte børnefamilier for “rystende” og “ufint”.

– Jeg er faktisk lidt rystet over den besked, jeg har fået fra regeringen. Før jul lød det, som om den ville hjælpe alle de mennesker, der indtil nu har fået et børnetillæg, siger Mai Villadsen, politisk ordfører for Enhedslisten.

– Men i forhandlingslokalerne får jeg at vide, at de bestemt ikke skal forvente, at de én til én får de penge, de har at gøre med i dag. Og dem, der så får, kan komme til at vente i månedsvis.

Fra 1. marts er det slut med at modtage et midlertidigt børnetilskud på mellem 500 og 700 kroner for forældre på eksempelvis kontanthjælp eller integrationsydelse.

Før valget havde Socialdemokratiet sammen med det daværende parlamentariske grundlag ellers aftalt at forlænge det. Men det droppede Socialdemokratiet efterfølgende.

I stedet blev de 300 millioner kroner, som var afsat til det midlertidige børnetilskud, lagt over i en pulje, der er en del af regeringens udspil til inflationshjælp.

I regeringsgrundlaget lyder det, at pengene skal gå til “økonomisk udsatte børnefamilier”, uden at det uddybes yderligere.

– De 300 millioner kroner skal bruges på de fattigste børnefamilier, og det lyder måske meget godt. Men det her var altså ting, som vi havde lovet til de fattigste børnefamilier, inden inflationen ramte os alle, siger Lisbeth Bech-Nielsen, finansordfører for SF.

– De penge snupper regeringen nu for at give dem til inflationshjælp. Det synes jeg simpelthen, er ufint.

Hun siger, at regeringen nu vil uddele pengene “til en større gruppe”.

– Derfor bliver det smurt tyndere ud, siger Lisbeth Bech-Nielsen.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik modtog 12.200 personer det midlertidige børnetilskud i slutningen af 2021.

SF og Enhedslisten siger begge, at regeringen går efter at lande en aftale om inflationshjælp i næste uge.

Forhandlingerne blev indledt mandag. Regeringen har afsat 2,3 milliarder til inflationshjælp.

Blandt andet ønsker regeringen, at ældre, som modtager ældrecheck, skal have yderligere 5000 kroner skattefrit.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *