Indien udligner i Davis Cup-dyst mod Danmark

Davis Cup-opgøret mellem Danmark og Indien er helt åbent inden de tre sidste kampe lørdag. Fredagens singler endte nemlig med en sejr til hver.

Efter Holger Runes suveræne sejr fredag eftermiddag indtog August Holmgren scenen, og selv om danskeren snuppede første sæt, vandt inderen Sumit Nagal med 4-6, 6-3, 6-4 og bragte balance samlet.

Holmgren, der ligger nummer 484 i verden, spillede godt det meste af første sæt, men faldt meget i niveau i de to sidste. Danskeren lavede mange fejl i en nervøst præget indsats mod Nagal, der rangerer som nummer 506.

Mens der groft sagt kun havde været én spiller på banen i den første kamp i arenaen i Hillerød, var der lagt op til en mere jævnbyrdig forestilling i det andet opgør, og sådan blev det også.

Holmgren kom flyvende fra start fra baglinjen og brød rent i kampens første parti.

Det gav ham momentum fra start, og det lignede en ny hurtig kamp i Hillerød, da han brød igen til 4-1.

Duellerne fra baglinjen havde dog været ganske lige, og da Nagal begyndte at gå mere ind i banen for at tage initiativet – og Holmgren blev tilsvarende passiv – kom inderen bedre med i kampen.

Nagal reducerede til 3-4 og var faktisk også tæt på at bryde til 4-4, men Holmgren kæmpede sig tilbage og holdt serv til 5-3.

Det samme gjorde danskeren i sit næste serveparti, som han med hjælp fra en netruller vandt rent til sætsejr 6-4.

Fejlene fra Holmgrens ketsjer var dog blevet flere, og sådan fortsatte det i andet sæt, hvor spillet var af blandet kvalitet.

Ved stillingen 2-3 formøblede Holmgren en føring på 40-0 i egen serv efter flere fejl og blev brudt til 2-4.

Det blev afgørende i sættet, da Holmgren ikke formåede at komme til fadet i inderens serv efter det.

Fra begyndelsen af tredje og afgørende sæt fik tilskuerne endelig den spænding, som de havde sukket efter tidligere, men det var inderen, der stadig havde et lille overtag.

Det udnyttede han til at bryde til 3-2, og det kunne Holmgren ikke svare tilbage på. Nagal blev ligesom i andet sæt ikke brudt og servede sejren rent hjem.

Nu behøver Danmark to sejre lørdag for at vinde samlet, og den ene skulle meget gerne komme hjem, når Holger Rune spiller single i fjerde kamp.

Som udgangspunkt er Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard sat på til at spille doublen – lørdagens første kamp – men holdkaptajn Frederik Løchte kan op til kampen vælge at skifte, hvis han eksempelvis foretrækker at stille med Rune.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *