TILLYKKE: Jørgen de Mylius fejrer 60-års jubilæum

Legenden har været kørende imponerende længe.

Det hele startede med et klagebrev.

Tilbage i 1963 sad der en 16-årig Jørgen de Mylius og var dybt utilfreds. Han var ikke fan af den musik, som Danmarks Radio gav sendetid til.

Personligt ville han have mere popmusik og rock’n’roll.

Derfor satte han sig ned og skrev et klagebrev til Danmarks Radio, hvor han åbenlyst spurgte, hvordan de kunne ignorere den moderne popmusik.

Læs mere: Rørt Jørgen Leth fik stående bifald: Her er årsagen

Han havde selvfølgelig ikke forventet et svar, ej heller at han skulle blive inviteret ind i studiet, hvor han i en direkte udsendelse fik lov til at kritisere programmet.

Artiklen fortsætter under billedet…

Fik egen udsendelse

Derefter blev han spurgt, om han ikke kunne tænke sig at have sit eget program. Det fortæller han i et interview med Frederiksberg Liv.

– Men jeg følte mig parat til at tage udfordringen op. Jeg havde opbygget en vis viden om popmusik gennem engelske musikaviser og aftenudsendelserne på Radio Luxenbourg, som jeg var fast lytter af. Hvad jeg naturligvis ikke vidste dengang, var, at det ikke blot skulle blive til en enkelt udsendelse men et helt liv på Danmarks Radio. Da jeg skrev brevet til DR i 1963, gjorde jeg mig ingen som helst tanker eller drømme om, at jeg skulle ende som vært.

Læs mere: Tina og Leif fra ‘Landmand søger kærlighed’ tager stort skrid: Overvejer familieforøgelse

Kæmpe fejl

Jørgen de Mylius fortæller også, at debuten startede skrækkeligt. Han havde planlagt en top 20-liste på den nye kanal P3, men ved en fejl havde programsekretæren Hemming Hartmann-Petersen fortalt en tekniker, at nummer 1 skulle spilles først.

Derfor blev førstepladsen hurtigt afsløret. Det var Elvis Presley med ‘Return to Sender’.

Jørgen har fortalt mediet, at det var en kæmpe succes, så allerede ugen efter fik han fordoblet sin sendetid. Senere blev han også fastansat.

Efterfølgende har det været en flot karriere for Jørgen, der blev ansigtet på det danske melodi grand prix. Hele 11 gange var han vært i 1970’erne og 1980’erne.

I dag er han stadig vært og kan opleves på P5, hvor han er med i udsendelserne ‘Hithouse’ og ‘Eldorado’.

Wow! 60-års jubilæum. Lad os ønske Jørgen de Mylius stort tillykke med den flotte karriere i kommentarsporet.

The post TILLYKKE: Jørgen de Mylius fejrer 60-års jubilæum appeared first on Newsner Dansk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *