Elbiler i barsk vintertest i Norge: Se resultater for rækkevidde

Kulde og elbiler er en dårlig cocktail, men hvor dårlig er den egentlig? Og vil det overhovedet være et problem for dig som bilist til hverdag? De to spørgsmål kan du måske finde svar på i den rækkeviddetest, som FDMs norske søsterklub NAF gennemfører i vintervejr. Testen er verdens største og er unik, fordi man på samme dag tester næsten 30 nye bilmodeller under ens vilkår.

Sidste år var det Tesla Model 3 Long Range, der kørte længst med 521 km. Tesla deltager igen i år bl.a. med Tesla Model Y med baghjulstræk. En bil som er blevet særdeles interessant, efter prisen blev sat ned til 375.000 kr. Men stort set alle nye elbiler er med i testen, herunder MG 4, BYD Atto 3, Kia EV6, Skoda Enyaq og Toyotas udskældte bZ4X.

Sådan foregår testen

Selve testen foregår med udgangspunkt i Oslo, hvorfra alle testbilerne fra klokken 8:00 kører med hold af to personer næsten 250 km nordpå til Frya. Derfra fortsætter testholdet ud på et loop på godt 230 km, hvor hver enkelt bil skal fortsætte, indtil bilen løber helt tør for strøm. Først dér noteres kilometerstanden. Herefter må testholdet vente på, at vejhjælpen kommer frem og kører dem tilbage til testbasen. Det ventes, at de sidste biler først er færdige med målingen sent onsdag aften.

Testen afviger fra FDMs rækkeviddemålinger, der kun foretages på motorvej med 110 km/t. NAFs rækkeviddemåling foregår også på landevej og i byer, og derfor vil vi også se længere rækkevidde på nogle biler på trods af, at testen gennemføres ved lave temperaturer.

– I år deltager FDM for første gang i vores søsterklubs vintertest af elbiler. Dels for at opleve de biler, som ikke er kommet til Danmark endnu, dels for at få et indblik i hvordan man tester elbiler i Norge, siger FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.

Han deltager sammen med Motors nyhedsredaktør Torben Arent i en af de nye kinesiske elbiler, som kommer på det danske bilmarked her til foråret: Hongqi E-HS9. En stor SUV med en på papiret lang rækkevidde på 465 km. Hvor langt de og de øvrige testbiler kommer i praksis, kan du se på listen herunder, efterhånden som de løber tør for strøm.

Du kan følge FDMs to udsendte på FDM Motors facebookside gennem linket herunder: 

Følg FDMs hold på Facebook (eksternt link)

Tallene herunder opdateres løbende onsdag: 

Overvejer du at købe elbil?

Husk, som medlem af FDM kan du altid kontakte vores rådgivning og få hjælp af vores eksperter. De kan hjælpe dig med alt fra viden om valg af elbil til rådgivning om skiftet til at blive elektrisk bilist. 

Kontakt rådgivningen

Læs flere bilnyheder og gode tips til bilister på FDM.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *