Rørt Jørgen Leth fik stående bifald: Her er årsagen

Altmuligmanden Jørgen Leth måbede over folks reaktion.

Det har været nogle fine dage for den folkekære Jørgen Leth, der for nylig har haft premiere på sin nye dokumentarfilm ‘Music for Black Pigeons’.

Selvom en god håndfuld af den danske befolkning kender ham som den passionerede cykelkommentator, så er Jørgen Leth først og fremmest journalist med dertilhørende ubeskrivelig meget erfaring som forfatter, digter, og så har han selvfølgelig også skrevet og instrueret et hav af film.

En moderne altmuligmand kan man vist roligt kalde ham.

Har taget 14 år at filme

Og Leths nye dokumentar kan man på ingen måde kalde et lille projekt. Hele 14 år har den været undervejs, hvor Jørgen Leth og hans med-instruktør, Andreas Kofoed, har fulgt den danske jazzmusiker Jakob Bro og dokumenteret, hvordan han og andre jazzmusikere har skabt en masse nyt inden for genren.

Der er ingen tvivl om, at man kan være spændt, når man endelig skal vise noget frem, som man har arbejdet og kælet for i en længere periode.

Forestil dig så, hvordan Jørgen Leth havde det, da hans dokumentar, som han havde arbejdet på i 14 år, endelig fik premiere på en filmfestival forleden i Venedig.

Og selvom livskalenderen nu tæller 85 år for Jørgen Leth, så er det tydeligt, at herren stadig kan blive en smule rørstrømsk.

Artiklen fortsætter under billedet…

Fik stående bifald

Det fortæller han i et interview med Kino.dk, der havde mødt ham til en snak om filmen ‘Music for Black Pigeons’.

– Den blev vist i en fyldt sal med 1.200 mennesker. Vi sad i den bagerste del, og vi var der og mærkede intensitet hele vejen igennem. Da filmen var færdig, var der et overvældende bifald. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det blev ved i ti minutter, og alle folk havde rest sig op og klappede i retning ad os. Jeg var dybt bevæget, fortæller Jørgen til mediet.

Jørgen Leth lavede sin første film i 1963 kaldet ‘Stopforbud’, der ligeså også var en jazzfilm. Jørgen fortæller derfor, at han er glad for at vende tilbage jazzen.

Lad os ønske Jørgen stort tillykke med filmen i kommentarsporet.

The post Rørt Jørgen Leth fik stående bifald: Her er årsagen appeared first on Newsner Dansk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *