Katastrofalt aktiedyk sender rigmand ned ad milliardærlisten

Pengene forsvinder som sand mellem fingrene på indiske Gautam Adani, efter at en rapport i sidste uge såede tvivl om hans selskab Adani Groups gæld og skatteforpligtelser.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er rigmanden sågar tirsdag røget helt ud af Bloombergs top-10-liste over verdens rigeste personer.

Sagen begyndte umiddelbart, da det finansielle analysefirma Hindenburg Research udgav en mere end 100 sider lang rapport om Adani Group.

Hindenburg hævder, at det, som egentlig skulle være Adani Groups datterselskaber Adani Enterprises’ og Adani Total Gas’ “selvstændige revisor”, i virkeligheden var et lille selskab ved navn Shah Dhandharia, der ikke var opgaven voksen.

– Revisorerne fra Shah Dhandharia, som godkendte Adani Enterprises’ og Adani Total Gas’ årsregnskaber, var helt nede mellem 23 og 24 år gamle, da de begyndte at godkende regnskaberne, skrev Hindenburg ifølge mediet Fortune.

– De var i bund og grund helt nyuddannede og næppe i stand til at granske og holde nogle af landets største virksomheder – drevet af nogle af landets mest magtfulde mennesker – ansvarlige.

Rapporten anklagede også Adani Group for at sætte sine penge i skattely og råbte desuden vagt i gevær over selskabets høje gæld, der kappede 65 milliarder dollar af konglomeratets samlede markedsværdi.

Rapporten fik aktierne i Adani Groups datterselskaber til at styrtdykke, og mandag kunne flere medier berette om, at Gautam Adanis personlige formue allerede var faldet med 36,1 milliarder dollar. Det svarer til 246,3 milliarder danske kroner.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *