Donald Trump sagsøger verdenskendt Watergate-journalist

USA’s tidligere præsident Donald Trump har sagsøgt den berømte journalist Bob Woodward, som skrev biografien “Rage” om Donald Trump.

Donald Trump mener, at Woodward brød en indbyrdes aftale, da han udgav lydoptagelser af interviews, som han havde lavet i forbindelse med bogen.

Det viser retsdokumenter indgivet ved en amerikansk distriktsdomstol i delstaten Florida ifølge det amerikanske medie NBC News.

Retsdokumenterne viser også, at Trump har fremsat et erstatningskrav på næsten 50 millioner dollar. Det svarer til godt 340 millioner kroner.

Bob Woodward er bedst kendt for sit arbejde under den amerikanske præsident Richard Nixons embede.

Her afdækkede han sammen med sin kollega Carl Bernstein ved avisen The Washington Post det, som senere blev kendt som Watergate-skandalen.

Han er i dag redaktør på avisen.

Trump hævder i søgsmålet, at han kun havde givet samtykke til at blive optaget på bånd på den betingelse, at lydoptagelserne ikke ville blive offentliggjort.

Alligevel dukkede flere lydbidder fra hans interviews med Woodward op i lydbogsudgaven af “Rage”.

– Woodward besluttede sig for at udnytte, tilrane sig og tjene penge på præsident Trumps stemme ved at udgive lydbidderne fra interviewene med præsident Trump i form af en lydbog, lyder det i søgsmålet.

En række af interviewene er lavet mellem december 2019 og juli 2020.

Det var dengang, coronapandemien for alvor begyndte at slå kløerne i USA, mens Donald Trump som præsident gang på gang underspillede pandemiens alvor.

I et interview, som Woodward har udgivet lydoptagelsen fra, anerkender Trump dog den 19. marts covid-19 som en farlig sygdom, og at det ikke kun er farligt for ældre mennesker, men at han “altid gerne ville underspille det”, fordi han “ikke ønskede at skabe panik”.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *