Læge kræver 1,5 millioner af TV 2 for omtale af fedmeoperationer

En udsendelse på TV 2 om fedmeoperationer har ført til et opgør i retten. En læge mener sig udsat for ærekrænkende beskyldninger og kræver 1,5 millioner kroner.

Læge Nikolas Valsamidis har udført operationer i Grækenland på en række danskere. Han hævder, at programmet Operation X sendt i september 2020 og dele af den ledsagende omtale på TV 2 har kostet ham dyrt.

Programmet er den direkte årsag til, at SOS International opsagde samarbejdet med lægen, og at en række allerede bookede patienter aflyste deres operationer.

Det hævdes i det såkaldte påstandsdokument fra lægens advokat.

Påstanden er, at der var ærekrænkende beskyldninger i programmet, ligesom den øvrige omtale også gav det indtryk, at det var forbundet med høj risiko for patienterne at blive opereret af lægen.

TV 2 Danmark A/S og ansvarshavende redaktør Anne Engdal Stig Christensen er sagsøgt, og de kræver frifindelse.

Selskabets og redaktørens advokat skriver i et indlæg i sagen, at lægen juridisk set er gået galt i byen. Allerede fordi de to parter ifølge medieansvarsloven ikke er de rette at sagsøge, bør der ske frifindelse, lyder det.

Men selv hvis dommerne når frem til, at selskabet og redaktøren er de rette sagsøgte, bør det ende med, at der på bundlinjen kommer til at stå frifindelse, mener advokaten.

Omtalen af lægen og hans patienter er ikke retsstridig, lyder det fra advokaten. Og endelig har lægen ikke dokumenteret et påstået tab på 1,4 millioner kroner.

I lægens krav indgår 100.000 kroner i godtgørelse for tort, og dermed lander kravet på 1,5 millioner kroner.

Retten på Frederiksberg har planlagt retsmøder onsdag og fredag i denne uge. Dommen afsiges på et senere tidspunkt.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *