Franske stjernebrødre roser Danmark: De har ingen svagheder

Han har mødt Danmark et hav af gange, så han ved, hvad han taler om.

Luka Karabatic har enorm respekt for sin modstander, når han sammen med sine holdkammerater fra det franske landshold søndag går på banen til VM-finaledyst mod danskerne.

– De har dygtige spillere på alle positioner, og de har ikke nogen svagheder, siger Luka Karabatic høfligt til den danske presse dagen før dagen.

– Det franske hold dominerede i flere år, men Danmark har vundet to verdensmesterskaber og er et af de bedste lande i verden. Det er fifty-fifty. Vi er ikke favoritter, siger Luka Karabatic.

I hotellobbyen i udkanten af Stockholm har han ligesom sin lidt mere kendte storebror, Nikola, en af historiens bedste håndboldspillere, stillet sig til rådighed for spørgsmål.

De bliver selvsagt spurgt til den rivalisering, der har stået på i efterhånden en del år. Først med Frankrig som evig favorit og siden med et mere jævnt styrkeforhold.

– Det er en fed finale for håndboldfans, siger storebror Nikola Karabatic smilende, inden han slår fast, at han ikke lader sig skræmme af danskerne før braget på fodboldstadionet Tele2 Arena.

– Det handler ikke om at frygte nogen. Når man spiller kampe som dem her mod hold som Danmark, kan alle spillere afgøre kampen og være gode. Man skal ikke gå ind til en kamp med frygt. Men man skal respektere sin modstander og have tiltro til sit eget hold, siger Nikola Karabatic.

Den 38-årige stjerne har så småt overladt rampelyset til yngre kræfter på det franske landshold, men hvis man kender bare lidt til Nikola Karabatic, så ved man, at han kan finde et skræmmende niveau, når det virkelig gælder.

Han fortæller i gådefulde vendinger, at han ikke er på 100 procent efter at have siddet på bænken i hele semifinalen. Men mon ikke han er der søndag.

Bliver det tilfældet, skal han op imod det, som hans lillebror kalder verdens bedste håndboldspillere. Altså dem fra Danmark. Og særligt én er sprunget i øjnene på ham under VM. Simon Pytlick, hedder han.

– Han spiller virkelig godt. Han er et stort talent. Hvis han bliver ved, kan han blive en af de største i vores sport, siger Nikola Karabatic.

Søndagens finale bliver fløjtet i gang klokken 21.

/ritzau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *